Is biologisch echt beter?

Biologische producten vrij van chemische bestrijdingsmiddelen. Voor veel mensen is dit een reden om te kiezen voor biologische producten. Het niet gebruiken van chemische middelen beperkt zware metalen in de grond. De productie van biologische producten is ook minder belastend voor het milieu en dieren hebben een beter leven. Er mogen minder dieren per vierkante meter gehouden worden en in de meeste gevallen hebben de dieren ook de gelegenheid om naar buiten te gaan.

Is biologische voedsel gezonder?

Hoewel er niet meer voedingswaarden zitten in biologisch eten zijn er veel mensen van mening dat biologisch eten gezonder is door de manier van produceren. Daarnaast bevat biologisch voedsel meer vetten, met name de gezonde onverzadigde vetten. Ook worden er geen chemische geur-, kleur- en smaakstoffen verwerkt in de producten. Om er zeker van te zijn dat het daadwerkelijk om biologische producten gaat is er een keurmerk op de artikelen te vinden. Dit kan een EKO-keurmerk zijn, maar ook het Beter Leven keurmerk.

Waar te koop?

Door de toenemende vraag naar biologische producten is het in vrijwel iedere supermarkt te koop. Zoekt u een gezond en biologisch alternatief voor vlees? Maak kennis met het assortiment van Vegafit. Bij ons kunt u terecht voor een ruim assortiment alternatieven voor vlees. Al onze producten zijn gemaakt met als belangrijkste basis ingrediƫnt tarwe-eiwit of soja-eiwit. Vegafit heeft een viertal concepten ontwikkeld die inspelen op de veranderende voedselvraag. Wij bieden onder andere biologisch vegetarische en biologisch veganistische producten. Dit zijn goede alternatieven voor vlees. Klik hier om ons aanbod te bekijken.


Neem contact met ons op

Gemakkelijk & snel antwoord