Hoe goedkoop is biologisch eten?

Dat biologisch voedsel beter is voor het milieu, dierenwelzijn en vaak ook gezonder vanwege het feit dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen aan te pas komen, weten veel mensen al. Vaak is het ook net iets duurder dan niet-biologisch voedsel, maar hoe komt dat? Voor vlees geldt dat de dieren beter hebben geleefd en betere voeding hebben gehad, dit maakt het duurder. Tijdens het kweken van groenten worden gewassen niet met giftige substanties bespoten en maakt men geen gebruik gemaakt van kunstmest. Dit alles zorgt voor een iets duurdere prijs.

Waarom biologisch?

Biologisch heeft te maken met de productiewijze van voedsel. Gewassen en dieren die op biologische wijze gehouden worden behoren aan strenge regels te voldoen. Men kiest voor biologisch voedsel vanwege het feit dat de productie ervan minder belastend is voor het milieu en ze het voedsel gezonder vinden, het is niet genetisch gemanipuleerd. De eetcultuur in Nederland verandert al enige tijd. Mensen kiezen steeds vaker bewust om minder vlees te eten en dit te vervangen door andere alternatieven. Er komen meer flexitariërs. Dit zijn mensen die 1 à 2 dagen per week geen vlees eten.

Vegafit

Speciaal voor mensen die bewust, gezond, biologisch en vegetarisch willen eten biedt Vegafit een ruim assortiment vlees vervangende alternatieven. In ons assortiment vindt u nuggets, groenteburgers, wokreepjes, schnitzels, steaks en nog veel meer. De veganistische producten zijn gemaakt op basis van biologische soja. Dit is 100% plantaardig, wij voegen geen dierlijke ingrediënten toe aan onze producten. Wilt u meer weten over ons assortiment of onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op.


Neem contact met ons op

Gemakkelijk & snel antwoord