Is biologisch duurzaam?

De biologische landbouw en veeteelt hebben samen de ambitie om in de top te zitten in de duurzaamheidspiramide. Er is in de biologische sector niet alleen aandacht voor milieu, dierenwelzijn, klimaat en eerlijke handel. Het draait juist om de combinatie van mens, milieu en dier. Biologisch past dus goed in een duurzame levensstijl waar men bewust eet.

Hoe wordt biologisch voedsel gemaakt?

Wanneer voedsel op biologische wijze wordt geproduceerd, houdt men rekening met het milieu en het welzijn van dieren. Er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en dieren worden op natuurlijke wijze gehouden. Ze hebben meer bewegingsvrijheid, krijgen de tijd om te groeien en consumeren voedsel dat echt geschikt voor ze is. Dus geen genetisch gemodificeerde soja- en maissoorten. Ieder biologisch product beschik tevens over een keurmerk, zodat u weet dat het biologisch geteeld of geproduceerd is.

Biologisch eten kopen

De eetgewoontes in Nederland veranderen. Mensen willen weten waar voedsel vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Hierdoor is het is steeds meer winkels en supermarkten mogelijk om biologisch eten te kopen. Er zijn ook mensen die ervoor kiezen bewust geen vlees te eten. Zo eet een vegetariër helemaal geen vlees. En een flexitariër eet bewust 1 à 2 dagen per week geen vlees. Om in deze groeiende vraag te voorzien heeft Vegafit een aantal concepten ontwikkeld. Wij bieden een ruim assortiment plantaardige vleesvervangers. Vegafit laat u genieten zonder vlees. Van biologisch vegetarische steaks tot aan groenteburger, u vindt het allemaal bij ons. Bekijk ons gehele assortiment direct online. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op.


Neem contact met ons op

Gemakkelijk & snel antwoord