Is biologisch eten beter voor het milieu?

Als het om milieu aankomt houdt de biologische veehouderij hier in grote mate rekening mee. Voer wordt bijvoorbeeld niet met chemische middelen besproeid. Dit zorgt tevens voor een beperkte mate zware metalen in de grond. Er zit een maximum op het aantal dieren dat gehouden mag worden, zodat de hoeveelheid mest ingedamd blijft. De mest die ontstaat zetten de boeren in om voedergewassen te kweken. Er is geen sprake van mestoverschot en dit zorgt voor een lage uitstoot van methaan en stikstofdioxide.

Redenen om te kiezen voor biologisch eten

De twee grootste redenen om te kiezen voor biologisch eten zijn het milieu en welzijn van dieren. Veehouders die dieren biologisch houden zorgen ervoor dat de dieren meer leefruimte hebben. ook worden ze op humane manier geslacht, dus zonder stress en pijn. Sommige mensen zijn van mening dat biologisch eten ook gezonder is, omdat er geen chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt tijdens de productie. Hoe weet u zeker dat het om een biologisch product gaat? Dit kunt u zien aan het keurmerk dat erop staat.

Biologisch eten van Vegafit

Naast de toenemende vraag naar biologisch eten, kiezen ook steeds meer mensen voor vleesvervangende producten. Speciaal voor mensen die minder of geen vlees meer willen eten biedt Vegafit een ruim assortiment plantaardige alternatieven. Al onze producten zijn gemaakt op basis van tarwe-eiwit of soja-eiwit. Wij leveren onze producten aan ziekenhuizen, zorginstellingen, restaurants, supermarkten en de groothandel. Wilt u meer weten over ons assortiment of onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op.


Neem contact met ons op

Gemakkelijk & snel antwoord