Is biologisch eten beter?

Biologisch eten is minder belastend voor het milieu en dierenwelzijn. De hoeveelheid zware metalen in de grond wordt onder andere beperkt doordat het voer niet met chemische middelen wordt besproeid. Er geldt een maximum voor het aantal dieren dat op een boerderij gehouden mag worden, op deze manier blijft meteen de hoeveelheid mest beperkt. De mest die wordt geproduceerd door de dieren, zetten de boeren rechtstreeks in om voedergewassen te kweken. Er is hierdoor geen sprake van een mestoverschot. De dieren worden vaak op de boerderij zelf geslacht, transport van de dieren naar een andere slachterij is dus niet aan de orde. De uitstoot van gassen blijft beperkt.

Keurmerken biologisch eten

Biologisch voedsel zoals vlees krijg in Nederland een EKO-keurmerk als het voldoet aan de Europese regels van veeteelt. Dit keurmerk wordt afgegeven door SKAL, een bedrijf dat met grote regelmaat controles uitvoert binnen de veehouderij. We zetten een aantal biologische keurmerken voor u op een rijtje:

  • Beter Leven Keurmerk
  • Demeter
  • Label rouge
  • Milieukeur
  • Scharrelvlees

Het biologisch veganistisch assortiment van Vegafit

Naast de toenemende vraag naar biologisch eten zijn er ook steeds meer mensen die kiezen bewust geen vlees te eten. Dit kan volledig zijn, we noemen dit een vegetariër of gedeeltelijk. Een flexitariër kiest er bewust voor één of twee dagen per week iets anders te eten dan vlees. Veganisten zijn mensen die helemaal geen dierlijke producten consumeren. Vegafit speelt hierop in door een viertal concepten. Een daarvan is ons biologisch veganistisch assortiment. Alle producten die binnen deze categorie vallen zijn 100% plantaardig. Benieuwd naar ons overheerlijke en gezonde assortiment? Klik hier.


Neem contact met ons op

Gemakkelijk & snel antwoord