Is biologisch eten duurder?

U weet vast al dat biologisch eten minder belastend is voor het milieu en de dieren in de bo industrie een veel beter leven hebben. Een ander bekend gegeven is dat biologisch vaak net iets duurder is. Waar heeft dit mee te maken? In eerste instantie hebben de dieren meer ruimte om te leven, krijgen ze beter voer en worden er minder dieren gehouden. Dit maakt het vlees van de dieren duurder. Ook de productie van andere biologische producten zoals groenten en fruit kosten meer geld waardoor u meer betaalt.

Redenen om te kiezen voor biologisch

De twee voornaamste redenen om voor bio producten te kiezen zijn toch wel het milieu en dierenwelzijn. Er zijn ook mensen die van mening zijn dat biologische producten beter en gezonder zijn, doordat er geen gebruik gemaakt is van chemische bestrijdingsmiddelen tijdens de producten en er geen geur-, kleur- en smaakstoffen worden toegevoegd aan producten. Biologisch voedsel herkent u aan de keurmerken.

Biologisch van Vegafit

Bent u een liefhebber van biologisch, maar wilt u ook wel eens een alternatief proberen? Maak kennis met het assortiment van Vegafit. Bij ons kunt u terecht voor diverse biologische en plantaardige alternatieven voor vlees. Tijdens de productie gebruiken we dus geen dierlijke eiwitten. In ons assortiment vindt u nuggets, groenteburgers, wokreepjes, schnitzels, steaks en nog veel meer. Wilt u meer weten over ons assortiment of onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op.


Neem contact met ons op

Gemakkelijk & snel antwoord