Is biologisch GMO vrij?

GMO staat voor genetisch gemanipuleerd organisme. Dit houdt in het DNA van bijvoorbeeld een plant wordt aangepast door menselijk ingrijpen. Wanneer er meer dan 0,9% aan genetisch gemodificeerd materiaal in een product zit dient dit volgens de EU-regel gemeld te worden. Zeker weten dat er geen GMO’s in uw product zitten? Kies dan voor biologische producten. Tijdens de productie worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en tevens worden er geen geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd. Daarnaast is biologisch voedsel ook beter voor het milieu en dieren.

Hoe biologisch is biologisch?

Producten mogen niet zomaar biologisch worden genoemd. Keurmerken tonen aan dat het om biologisch voedsel gaat. Een bekend keurmerk is het groene blaadje. Dit Europese keurmerk wordt sterk gecontroleerd. Het produceren van biologisch voedsel is minder belastend voor het milieu. Daarnaast hebben dieren die biologisch worden gehouden een beter leven. Ze beschikken over meer leefruimte en mogen naar buiten. Biologisch voedsel is vaak wel wat duurder. Dit komt door de manier waarop ze geleefd hebben. Het biologisch voer is bijvoorbeeld duurder dan gewoon voer.

De GMO-vrije producten van Vegafit

Biologisch eten, zonder vlees en GMO? Maak kennis met het assortiment van Vegafit. Speciaal voor mensen die even of helemaal geen vlees meer willen eten bieden wij plantaardige alternatieven. Het basis ingrediënt dat wij gebruiken voor onze biologische vegetarische producten is biologisch geteelde GMO-vrije soja. Daarnaast zijn al onze biologische producten SKAL-gecertificeerd en is onze receptuur getest en goedgekeurd. Vegafit laat u genieten zonder vlees. Bekijk ons volledige assortiment direct online. Wilt u meer weten over ons assortiment of onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op.


Neem contact met ons op

Gemakkelijk & snel antwoord