Is biologisch vlees gezonder?

Biologisch vlees en voedsel in het algemeen kan als gezonder worden aangewezen doordat het minder restanten van bestrijdingsmiddelen en nitraat bevatten. Daarnaast bevat biologisch voedsel vaak meer gezonde vetten. De verschillen tussen biologische en reguliere producten zijn vaak lastig aan te geven. Het hangt af van diverse factoren. Wel weet u zeer dat de dieren een beter leven hebben gehad en minder stress. Dit komt de kwaliteit van het vlees ten goede en dat proeft u.

Keurmerken biologisch vlees

Pas wanneer veehouder voldoen aan de gestelde Europese regels kan er het EKO-keurmerk worden afgegeven. Het keurmerk wordt afgegeven door SKAL, een bedrijf dat strenge controles uitvoert bij bedrijven om erop toe te zien dat de regels worden nageleefd. Er zijn diverse keurmerken die op de verpakking van biologische producten kunnen staan:

  • Beter Leven Keurmerk
  • Demeter
  • Label rouge
  • Milieukeur
  • Scharrelvlees

Smaakvolle producten

Naast het feit dat er een toenemende vraag is naar biologische producten, merkten we bij Vegafit dat ook steeds meer mensen op zoek waren naar plantaardige alternatieven voor vlees. We willen u daarom graag kennis laten maken met het biologisch vegetarische assortiment van Vegafit. Onze producten hebben allemaal soja als hoofdingrediënt. Sojaproducten passen uitstekend in een bewust en evenwichtig eetpatroon. Wij produceren met zorg stuk voor stuk smaakvolle producten waar we trots op zijn. Van wokreepjes tot aan steaks, nuggets en vissticks. Vegafit levert producten aan supermarkten, restaurants, ziekenhuizen en de groothandel en zijn dus leverbaar in grootverpakking. Wist u dat u bij ons ook terecht kunt om uw eigen specifieke product te laten maken? Neem gerust contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.


Neem contact met ons op

Gemakkelijk & snel antwoord