Overweeg jij een vegan lifestyle? Deze 5 tips mag je niet missen!

Veel mensen dachten dat het een trend was, maar is inmiddels een blijvend fenomeen: een vegan lifestyle. Steeds meer mensen kiezen bewust voor vegan en daar zijn wij heel blij mee. Ook bekende sporters en artiesten hebben de gang naar het plantaardige schap in de supermarkt gevonden. Denk aan de Formule 1 coureur Lewis Hamilton en tennisser Novak Djokovic. Maar ook zangeressen zoals Miley Cyrus en Ariana Grande zijn fervent vegans, zij zweren bij een plantbased diner.

Bij Vegafit snappen we dat wel. Want plantaardig eten is niet alleen heel lekker, het is ook nog eens enorm gezond én goed voor het milieu. Want maar liefst de helft van de broeikasgasuitstoot binnen de landbouw is afkomstig uit de veehouderij. Het loont daarom zeker om dierlijke producten te laten staan.

Overweeg jij ook de overstap naar vegan? We geven je vijf tips om een goede start te maken en de overgang soepel te laten verlopen.

1. Leg je drijfveren vast

Zet je motivatie op papier. Lees je vooraf goed in en zorg dat je op een rijtje zet waarom je deze keuze maakt. Het zou kunnen zijn dat je veganistisch wilt worden omdat je behoefte hebt aan een gezonder eetpatroon. Of juist omdat het dierenwelzijn je aangaat. Zodra je een goede motivatie hebt, zul je merken dat het een stuk makkelijker wordt om het vol te houden. Mocht je eens een dipje hebben, kun je altijd terug vallen op je beweegredenen. Die boosten je doorzettingsvermogen, zeker weten!

2. Doe de VeganChallenge

Start met de VeganChallenge! Zodra je je ingeschreven hebt, ga je in eerste instantie een maand lang veganistisch eten. Je ontvangt recepten, een nieuwsbrief en je wordt uitgenodigd voor evenementen die door het hele land worden georganiseerd. En bevalt het je, dan kun je gewoon doorgaan!

3. Look for vegans!

Samen staan we sterk. En zeker binnen de online community vind je superveel inspirerende vegans! Op de Instagramaccounts van @veganwifey.nl, @plantaardiger, @mitusmeatlessfood, @lisagoesvegan en @wateetjedanwel krijg je een kijkje in de wereld van inspirerende vegans. Hun feeds staan boordevol tips en trucs. En natuurlijk kun je @vegafit_europe volgen, we posten regelmatig toffe recepten met onze lekkere producten.

4. Herken vegan producten

Om je op weg te helpen met het vinden van producten, vind je op Vegan Wiki een opsomming van veel producten. Voor bijna alles is er wel een vervanger of kan je de veganistische variant zelf maken. Als je wilt controleren of een product vrij is van dierlijke ingrediënten, dan kan je het beste kijken op de ingrediëntenlijst.

5. Geef niet op!

Het is echt ok als je een keer een vegan dip hebt, of per ongeluk toch ei hebt gegeten. We’ve all been there! Laat je niet ontmoedigen en kijk nog eens een keer op je lijstje met motivaties. Wedden dat je er dan weer helemaal tegenaan kunt??