Asian beef met rijst

Asian beef met rijst

Door Mitu van Mitu’s Meatless Food – http://instagram.com/mitusmeatlessfoodhttp://mitusmeatlessfood.com/

 Benodigdheden (4 personen):

– 2 Vegafit Steaks (halve steak per persoon)

– Basmatirijst voor 4 personen

– Pakje mini maiskolfjes. De maiskolfjes in parten van 4 gesneden

– Een pakje peultjes

– 1 Rode ui in kleine parten gesneden

– Zwarte peper

– 1 Rode peper (zaadlijst verwijderd)

– Zout

– Knoflookpoeder

– Citroen

Voor de Asian marinade:

– 60 ML Sojasaus light

– 30 ML Zonnebloemolie

– 3 Eetlepels kruidenazijn

– Stuk geperste verse gember van 2 bij 2 cm

– 2 Grote knoflooktenen, geperst

– 1 theelepel maïzena

– 2 stengels bosui in ringetjes gesneden

– 4 Eetlepels Maple Syrup

– 2 eetlepels citroensap

– Rode peper (met of zonder zaadlijst)

Optioneel: verse koriander

Bereidingswijze:

Snij de steaks in ‘beef’-stukjes. Maak een marinade van alle genoemde ingrediënten voor de Asian marinade.

Zet nu een koekenpan op het vuur en schenk een kwart van de gemaakte saus in de koekenpan. Laat even warm worden en voeg nu de beef-stukjes toe in de pan en laat het op middellaagvuur in de saus bakken. De beefstukjes worden langzaam goudbuin en plakkerig. Keer regelmatig om en voeg af en toe een paar lepels saus toe. Bewaar een bodem saus voor op het laatst. De beefstukjes zijn binnen 7 minuten gaar. Voeg de laatste 30 seconden het laatste beetje saus toe.

Bak tijdens de beefstukjes ook de groenten gaar in een wokpan. Fruit de rode ui met olie. Voeg daarna de maïskolfjes en peultjes toe met zwarte peper. Bak alles in 5/6 minuten gaar.

Serveer de Asian beef met de groenten, basmatirijst, verse koriander (optioneel) en een stukje citroen.