Balletjes in verse tomatensaus met basilicum, spaghetti en spirelli van wortel en courgette

Balletjes in verse tomatensaus met basilicum, spaghetti en spirelli van wortel en courgette

Door: Erik te Velthuis, chef-kok topsportcentrum Papendal

Voor 2 personen, 25 minuten bereidingstijd

 

Ingrediënten:

– 12 Vegafit Balletjes

– 50 gram volkoren spaghetti

– 1 grote ui, fijngesneden

– 2 tomaten, in kleine stukjes gesneden

– 1 teen knoflook, fijngehakt of -geperst, in 2 porties apart houden

– Handje verse basilicum, fijn gesneden

– 1 theelepel Provençaalse kruiden

– 150 gram wortel slierten (spirelli)

– 150 gram courgette slierten (spirelli)

– Verse basilicumblaadjes, ter garnering

– Scheut extra vierge olijfolie

 

Bereidingswijze:

Kook de volkoren spaghetti in ruim water in 8 minuten beetgaar en giet af. Verhit de olijfolie in een steelpan en smoor de gesneden ui, helft van de knoflook, gesneden tomaat, gesneden basilicum en Provençaalse kruiden met de deksel op de pan tot een soort saus. Verhit de olijfolie in een wokpan. Bak de Balletjes mooi bruin en schep die over naar de sauspan. Wok nu de wortel- en courgettispirelli in de wokpan met de rest van de knoflook. Leg de spaghetti op een bord. Daarboven op de spirelli en daarboven op de Balletjes met de tomatensaus. Strooi wat vers geplukte basilicumblaadjes over de schotel. Voeg naar smaak nog wat plantaardige geraspte kaas en een scheutje extra vierge olijfolie toe.