Bladerdeeghapje met pompoen

Recept door Linda Kuijpers en Linda Klock en foto door Mark Beniers van Vegafit.

Dit heb je nodig:

1 verpakking Vegafit Gehaktschijf
1 rol vegan verse bladerdeeg (270g)
200g verse pompoenblokjes
Bosje salie
1 ui
2 teentjes knoflook
Handje (50g) hazelnoten
Handje (50g) pecannoten
½ theelepel gedroogde chilivlokken
Peper
Zeezout
Olijfolie
Optioneel: Sesamzaad

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Plaats de pompoenblokjes op een bakplaat en besprenkel met de chilivlokken en olie en breng op smaak met zout en peper. Mix goed door elkaar, verdeel gelijk en rooster voor 35 tot 40 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Schil de ui en knoflook en snijd fijn. Pluk de salie blaadjes en snijd deze fijn. Hak de hazel- en pecannoten grof. Verhit een scheutje olie in de plan op middelhoog vuur. Bak de ui voor 10 minuten, tot de ui zacht is en voeg dan de knoflook, salie en gehakte noten toe. Bak het mengsel nog voor 3-4 minuten.

Snijd ondertussen de gehaktschijf in repen.

Haal de pompoen uit de oven en stamp tot een grove puree, voeg het notenmengsel toe, meng goed en breng op smaak met zout en peper.

Rol het bladerdeeg uit en snijd in 4 gelijke delen.

Plaats het pompoenmengsel per deel bladerdeeg in het midden en leg de repen er in een lijn bovenop. Vouw het bladerdeeg over de vulling en gebruik een vork om de randen dicht te maken. Bestrijk de rollen met olie en besprenkel met zeezout en eventueel met sesamzaad.

Snijd de rollen in 10 gelijke stukjes van 1 à 2 cm breed en plaats op een bakplaat met bakpapier. Bak voor 20-25 minuten tot krokant en bruin.