Cordon bleu met krokante aardappel’puree’

Vegafit Cordon Bleu met krokante aardappel’puree’, broccoli en een spinaziesalade

 

Door Renee Middelveen van Instagram: Soy’nCherry – http://instagram.com/soyncherry

Benodigdheden (2 personen):

– 500g aardappelen

– ½ Broccoli

– 200g spinazie

– ½ paprika

– ½ komkommer

– 1 kleine rode ui

– 6 cherry tomaatjes

– 2 Vegafit Cordon Bleus

– Een scheutje plantaardige melk

– Mosterd

– Appelazijn

– Zeezout

– Peper

– Olijfolie

– Agavesiroop

 

Bereidingswijze:

De oven voorverwarmen op 200°C (of gasstand 6). Een bakplaat licht invetten of met bakpapier bedekken.

Was de aardappelen. Kook de aardappelen in schil in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af.

Kook of stoom de broccoli.

Doe de aardappelen in een kom. Voeg zout, een flinke eetlepel mosterd, wat peper en een scheutje plantaardige melk toe. Prak de aardappelen met een stamper – of met een vork tot een lekker prakje.

Verdeel het aardappelmengsel over de bakplaat en doe deze in de oven voor ongeveer 10 minuten, tot het een krokant laagje krijgt. Hoe dunner de aardappelen over de plaat uitgespreid zijn, hoe krokanter het wordt! Draai het mengsel om met een spatel en geef de andere kant zo ook een krokant laagje.

Maak een makkelijke salade door een halve paprika, een rood uitje, een halve komkommer en wat cherrytomaten te snijden en in een kom te doen. Doe de spinazie erbij. Mix een eetlepel water, een eetlepel mosterd, een eetlepel agavesiroop en 2 eetlepels appelazijn. Dit is de dressing voor je salade, maar het is ook heerlijk over de broccoli! Dan moet je natuurlijk een beetje meer maken.

En als laatste de Cordon Bleus! Bak ze in 5 minuten gaar in een pannetje. Ze kunnen ook in de oven, leg ze dan in de laatste 5-10 minuten bij je aardappelen in de oven.