Cordon Bleurgers

Voor 2 cordon bleurgers

  • 2 afbakbroodjes naar keus (ik gebruikte kaiserbroodjes)
  • 200 gram rode kool, heel fijn gesneden
  • 1 winterpeen, geraspt
  • 2 bosuitjes, fijn gesneden
  • 1 eetlepel vegan mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel dadelstroop of agavesiroop
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper, zout
  • 1 ui, in halve ringen
  • ½ eetlepel vegan margarine
  • Slamix (ongeveer 25 gram)
  • 2 Cordon Bleu’s
  • Optioneel: barbecue saus
  • Optioneel: 2 prikkers met een cherry tomaat + een augurk
  1. Meng de mayonaise, mosterd, dadelstroop/agave siroop en citroensap
    tot een gladde saus ontstaat.
  2. Voeg hier de gesneden rode kool, bosui en winterpeen aan toe. Meng
    goed en laat het ongeveer 30 minuten zo staan. De kool word hierdoor wat
    zachter.
  3. Smelt de margarine op laag vuur in een koekenpan en fruit de uien
    hier in aan. Voeg een beetje zout toe en laat rustig zijn gang gaan.
    Hussel de uien soms eens door, maar niet te vaak. Als ze mooi bruin
    gekleurd zijn, zijn ze klaar en kunnen ze uit de pan.
  4. Bak in dezelfde pan nu de cordon bleu’s op middelhoog vuur goudbruin
    en krokant.
  5. Snijd de broodjes open, verdeel wat sla er over en leg de cordon bleu
    er op. Verdeel de uien over de broodjes en doe bovenop de ui wat van de
    lekkere coleslaw. Ik vind het lekker om het nog met barbecue saus te
    eten, maar dit is totaal optioneel. Zet het kapje op het broodje en
    steek er een prikker in (evt. opgeleukt met een augurk en/of cherrytomaat).