Dip-it nuggets met aardappeltjes uit de oven en rauwkost

Dip-it nuggets met aardappeltjes uit de oven en rauwkost

Recept en foto door Renée Middelveen van Soy’nCherry (Instagram: @soyncherry).

Ingrediënten (voor 2 pers)

– een pakje Vegafit Nuggets

– 250g rode fijnproevers (aardappelen met rode schil)

– 250g krieltjes

– paprikapoeder

– komijn

– olijfolie

– 8 bospenen

– een halve komkommer

 

Voor de rode salsa

– 1 teentje knoflook

– 2 trostomaten

– een klein blikje tomatenpuree

– 1 teentje knoflook

– een rode ui

– sap van 1 limoen

– koriander naar smaak

– zout en peper

 

 

Voor de yoghurtdip

– 100ml (soja)yoghurt

– 1 teentje knoflook

– sap van een halve limoen

– een plakje komkommer

– zout en peper

 

 

Bereiding

  1. Verwarm oven op 225 graden. Was de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Doe aardappelen in een kom en voeg een scheutje olijfolie, wat zout en peper, twee theelepels paprikapoeder en een theelepel komijn toe. Hussel.
  3. Beleg een bakplaat met bakpapier. Gooi hier de aardappelblokjes op en bak in ongeveer 30 min gaar. Halverwege omdraaien.
  4. Maak de rode salsa. Gooi alle bovenstaande ingrediënten in een blender. Mix tot een mooi geheel. Laat heel even staan om daarna het laagje water er af te kunnen gieten. Zo blijft de saus wat dikker. Voeg evt nog wat meer koriander en/of zout en peper toe.
  5. Maak de yoghurtdip. Doe de yoghurt samen met de fijngesneden teen knoflook, limoensap en zout en peper in een kommetje. Roer goed. Hak het plakje komkommer in kleine stukjes en roer ook door de dip.
  6. Verwarm nuggets volgens bereiding.
  7. Snijd de bospeen en de komkommer in reepjes.
  8. Serveer op een mooie borrelplank.