Gehaktbroodjes van bladerdeeg

Gehaktbroodjes van bladerdeeg

 

Door Renee Middelveen van Soy’nCherry – http://instagram.com/soyncherry

Benodigdheden (voor 6 broodjes):

– 1 pakje Vegafit Gehaktschijf

– 6 plakjes vegan bladerdeeg

– 2 teentjes knoflook

– 1 rode ui

– 100 gr. champignons

– 2 keer een handvol spinazie

– ½ rode paprika

– tl paprikapoeder

– snufje nootmuskaat

– scheutje maggi

– zout en peper

– een heeel klein beetje sojamelk

 

Bereidingswijze:

Laat de bladerdeegplakjes ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C (of gasovenstand). Snijd de rode ui, de champignons en de paprika in plakjes en de twee gehaktschijven in stukjes.

Doe een scheutje water in een pan (ipv olie), zet op het vuur en wacht tot de pan heet is. Bak de ui, champignon en paprika tot het zacht wordt. Pers twee teentjes knoflook uit over de groente. Husselen. Voeg de stukjes gehaktschijf, de nootmuskaat, de paprikapoeder, een scheutje maggi en zout en peper toe.

Goed roeren tot het een lekker mengseltje wordt.

Inmiddels zijn de deegplakjes ontdooid. Leg op elk plakje bladerdeeg een beetje van het gehaktmengsel. Rol op tot een broodje.

Gebruik een heel klein beetje sojamelk (amandel of kokos is niet geschikt) om je broodjes ‘in te smeren’ (ik gebruik de achterkant van een lepel). Zo krijgen ze in de oven een mooi goudgele kleur. Je proeft er niets van.

Bak de broodjes in 20 minuten af.