Gehaktschijf met perfect geroosterde aardappeltjes

Gehaktschijf met perfect geroosterde aardappelen en een groene groentesalade met dressing

Recept en foto door Jessy van The Vegan Beachlife. 

Benodigdheden (4 personen) 

200 – 250 gram aardappelen pp.

2 pakjes Vegafit Gehaktschijf

150 gram gemengde sla naar keuze

100 gram sperziebonen – schoongemaakt, in kleine stukjes gesneden en geblancheerd

100 gram broccoli – in kleine stronkjes gesneden en geblancheerd

1 tl baking soda

Flinke scheut olijfolie

Peper en zout naar smaak

 

Voor de dressing:

6 el sla- of zonnebloemolie

2 el sojasaus (ketjap)

1 tl sesamolie

1 tl agave siroop of maple syrup

Meng dit alles goed door elkaar.

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en breng ze met koud water aan de kook. Als het water het kookpunt heeft bereikt, voeg je een theelepel zout en een theelepel baking soda toe (dit bruist een beetje). De baking soda is om de aardappels straks een perfect krokant korstje te geven.

Breng ondertussen in een pannetje water aan de kook en blancheer de groenten. Spoel af met ijskoud water en meng met de sla. Zet opzij.

Giet de aardappels af zodra je er makkelijk met een vork in kunt prikken. Strooi peper en zout en een flinke scheut olijfolie over de aardappels en hussel voorzichtig zodat alles goed is gemengd. De aardappels moeten er op dit punt ruw en gekarteld uitzien.

Rooster de aardappels tot ze mooi bruin en krokant zijn rondom in ongeveer 45 minuten. Keer ze af en toe een keer om.

Als de aardappels bijna klaar zijn bak je de gehaktschijven voor 2 minuten aan iedere kant in wat olie of plantaardige boter. Bestrooi met wat peper en evt. zout.

Serveer samen met de aardappels, de salade en de dressing.