Mediterraanse bowl

Mediterraanse bowl

 

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

  • 1 pak vegafit balletjes
  • 1 rijpe avocado
  • 1 paprika
  • 150 gram couscous
  • bouillon
  • ½ komkommer
  • Peterselie
  • Chilivlokken
  • Optioneel: Griekse Yoghurt

 

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200°C en rooster de paprika ongeveer 25-30 minuten op het rooster. Draai de paprika af en toe om, zodat alle kanten goed roosteren. Laat de paprika ongeveer 10-15 minuten afkoelen in een plastic zak, zodat je straks het velletje er makkelijk af kunt halen. Haal het velletje van de paprika en snijd in dunne repen.

 

Snijd de komkommer in kleine blokjes en snijd de peterselie fijn. Snijd de avocado in twee stukken en ontpit het ene deel. Lepel de avocado uit de schil en snijd in dunne plakjes. Kook water voor de bouillon en maak deze zoals staat aangegeven op de verpakking. Doe de couscous in een pannetje en schenk de bouillon erbij, zodat de couscous net onder staat. Leg een deksel op de pan en laat de couscous wellen. Bak nu de vegafit balletjes 4-5 minuten in een droge koekenpan. Keer de balletjes regelmatig om.

 

Roer de couscous los met een vork en roer de komkommer en peterselie er doorheen. Verdeel de couscous over twee kommen/borden, net als de paprika, avocado en de balletjes. Strooi wat chilivlokken over het geheel en eventueel wat Griekse yoghurt.