Vegan balletjes met peperroomsaus

Ingredienten:

  • Olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 el peperkorrels
  • 200ml plantaardige kookroom
  • 1/el plantaardig bouillonpoeder
  • 1 bosui
  • Peper naar smaak
  • 1 el Provencaalse kruiden
  • 1 pakje Vegafit Balletjes

Bereidingswijze:

  • Snipper de sjalot. Verhit de pan en fruit de sjalot ongeveer 3 minuten op middel hoog vuur. Voeg de peperkorrels, Provencaalse kruiden, kookroom en de bouillonpoeder toe. Roer goed door totdat het één geheel is.
  • Laat de saus zo’n 15 minuten op laag vuur staan. Roer af en toe door. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes.
  • Bak de balletjes in 4 minuten bruin in een beetje olie.
  • Als de balletjes en de saus klaar zijn, kun je beginnen aan de opmaak.
  • Tip: deze saus is ook lekker bij de steak en de gehaktschijf!