Plantaardige balletjes met granaatappelsaus

Recept door Linda Kuijpers en Linda Klock en foto door Mark Beniers van Vegafit.

Dit jaar een kerstdiner met minder vlees? Dat kan! Begin simpel met dit recept. Perfect als hapje of voorgerecht.

Dit heb je nodig:

1 verpakking Vegafit Balletjes
1 sjalotje
350 ml puur granaatappelsap
1 el suiker
1 el agavesiroop
1 theelepel balsamicoazijn
Snuf zout en peper
1 kaneelstokje
10g munt
Granaatappelpitjes

Zo maak je het:

Snijd het sjalotje fijn. Fruit het sjalotje 1 minuut in een scheutje olie.

Voeg het granaatappelsap, de suiker, agavesiroop, balsamicoazijn, kaneelstokje, zout en peper toe. Kook samen ongeveer 20-25 minuten op de middelhoog vuur. Haal het sauspannetje van het vuur zodra de saus iets dikker begint te worden en laat de saus een beetje afkoelen.

Pureer de saus in een blender of met een staafmixer.

Bak de balletjes in een scheutje olie op middelhoog vuur voor 4 minuten.

Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt af en snijd de blaadjes in dunne reepjes. Warm de saus voor het serveren kort op.

Giet de saus over de balletjes en garneer met de reepjes munt en granaatappelpitjes.