Gemarineerde schnitzel reepjes

 

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 pak Vegafit Schnitzels 
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • Beetje sambal / harissa
  • 1 pakje biologische rijst met 5 granen (AH)
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 prei
  • Er kan ook gekozen worden voor kant en klaar pakje wokgroenten 😉
  • 1/2 kopje mungbonen
  • Teriyaki saus van AH Excellent
  • Soya saus van Kikkoman
  • Ketjap manis

Eventueel ernaast serveren : Vegan kroeppoek

Bereidingswijze:
Doe de mungbonen in een laagje water in een pan en zet deze op middelhoog vuur (deze moeten 30 minuten koken). Doe de rijst in een andere pan met water en laat deze 10 minuten koken. Snij de prei, paprika, ui en knoflook in kleine stukjes. Voeg de rijst en groenten samen in een koekenpan en hussel lekker door elkaar. Voeg de kruiden toe en breng nog op smaak met eventueel sambal / harissa. Snij de schnitzels in ongeveer 6-8 reepjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de reepjes goudbruin. Voeg dan de sojasaus, ketjap manis en de teriyaki saus toe en zet de pan op laag vuur en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. Giet de mungbonen af en voeg deze toe aan de rijst met groenten en kruiden en meng het geheel door elkaar.