Steak met chimichurri op winterse puree

Dit heb je nodig:

1 verpakking Vegafit Steak

Chimichurri

80 ml olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst (houd je niet van een sterke knoflook smaak, pof de knoflook dan eerst voor 30 minuten in de schil in de oven op 200 graden)
1 sjalotje fijn gesnipperd
1 chilipeper fijngesneden zonder zaadjes, of als je van pittig houdt met
3 eetlepels rode wijnazijn
2 eetlepels verse oregano
10 gram verse peterselie
zout en peper

Marinade

2 theelepels gerookte paprikapoeder (de zoete variant)
1 el suiker
25 ml sojasaus
1 el tomatenpuree
½ theelepel cayennepeper
1 theelepel uienpoeder
20 ml citroensap
½ theelepel knoflookpoeder
50 ml water

Puree

1 grote zoete aardappel of 2 middelgrote zoete aardappelen
1 grote pastinaak of 2 middelgrote pastinaken
Zout en peper
5 el plantaardige room

Zo maak je het:

Maak de chimichurri door de sjalot, knoflook, chilipeper, oregano en peterselie fijn te snijden en te mengen met de rode wijnazijn en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Laat minimaal 2 uur in de koelkast staan om de smaken in te laten trekken.

Meng al de ingrediënten voor de marinade.

Marineer de steak in de koelkast voor min. 15 minuten.

Schil ondertussen de zoete aardappelen en pastinaken, snijd in blokjes van +/- 2 cm en kook in 15 minuten gaar.

Bak ondertussen de steak voor 4 minuten en voeg 4 el van de marinade toe, laat pruttelen tot de marinade wat dikker is geworden.

Giet de zoete aardappelen en pastinaken af en stamp met 5 el plantaardige room tot een grove puree, breng op smaak met zout en peper.

Snijd de steak in repen, serveer op de puree en top met de chimichurri.