Steak met romige champignonsaus, zoete aardappel en pastinaak chips

Recept en foto door Renee Middelveen van Soy’nCherry (http://instagram.com/soyncherry). 

Benodigdheden (2 personen):

– 6 Zoete aardappels in partjes met schil

– 3 Pastinaken

– 250g Champignons

– 2 Vegafit Steaks

– 1 Rode ui

– 2 Teentjes knoflook

– ½ Groente bouillonblokje

– 400ml plantaardige melk

– 2 el maizena

– Rozemarijn

– Zeezout

– Peper (en wat losse peperkorrels)

– Olijfolie

 

Bereidingswijze:

De oven voorverwarmen op 200°C (of gasstand 6). Een bakplaat licht invetten of met bakpapier bedekken. Zoete aardappel in een grote schaal doen en mengen met een scheutje olijfolie, een snufje zout en wat rozemarijn. Al omscheppend de aardappelen een olielaagje geven. Op de bakplaat leggen. 40 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Halverwege eens omdraaien.

Intussen de pastinaak in dunne plakjes snijden. In een kom mengen met een scheutje olijfolie en wat zeezout. Eventueel een snufje paprikapoeder toevoegen.

Gebruik niet teveel olijfolie, dan worden de chips slap in plaats van lekker knapperig.

Pastinaak net iets later dan de aardappeltjes in de oven doen. Goed in de gaten houden! Omdat het dun geschild is is het ook sneller gaar.

Snij de champignons en de ui. Zet een pan op het vuur met een klein laagje water er in. Brokkel het halve bouillonblokje klein boven het water. Laat het water koken. Doe de champignons en de ui in de pan. Snij de knoflook klein – of gebruik de pers en voeg de knoflook toe aan de pan. Giet hier de plantaardige melk bij, en laat goed opwarmen. Roer de maïzena los met wat koud water, en giet dit bij de saus. Afhankelijk van de gewenste dikte misschien nog wat maizena toevoegen. Proef de saus en voeg naar smaak eventueel wat extra zout/peper en wat losse peperkorrels toe.

Bak de vegan steaks in 5 minuten gaar in een pannetje. Ze kunnen ook in de oven, leg ze dan in de laatste 5-10 minuten bij je aardappels en pastinaak in de oven.