Vegan balletjes in tomatensaus

Recept en foto door Lisa Sprenkeler van Foodlies (www.foodlies.nl).

November staat ook wel bekend om de World Vegan Month, vandaar dat Lisa de maand aftrapt met een vegan recept: namelijk vegan balletjes in tomatensaus. De balletjes zijn heerlijk met paprika, kikkererwten en verse kruiden.

Voor twee personen heb je nodig

  • 120 gram Vegafit balletjes*
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 125 gram cherry tomaatjes
  • 1 rode paprika
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 blikje tomaten puree
  • 400 gram tomatenblokjes
  • ½ blokje groente bouillon minder zout
  • 300 gram kikkererwten in blik
  • 10 g verse platte peterselie

* Dit is niet de hele verpakking! 

Zo maak je het

  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui en halveer de cherry tomaten. Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui aan. Bak de paprika 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, cherrytomaten en Italiaanse kruiden toe en laat het 10 minuten pruttelen op laag vuur. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en een snuf zout.
  • Giet de kikkererwten af en laat uitlekken. Verhit in een andere pan wat olijfolie en bak de balletjes volgens de verpakking gaar.
  • Roer de laatste 2 minuten de vegan balletjes en de kikkererwten door de tomatensaus heen.
  • Snijd de koriander fijn en strooi vlak voor het serveren over de balletjes in tomatensaus heen.