Vegan boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Recept en foto door Quirine Smit van The Vegan Effect (www.theveganeffect.nl).

Quirine van The Vegan effect maakte een heerlijk herfstachtig gerecht. Een stamppot is ideaal, want in de herfst hebben we vooral zin in verwarmende gerechten. Stamppot is makkelijk, gezond en je kunt variëren met verschillende groenten. Quirine deelt haar favo vegan boerenkoolstamppot met zoete aardappel, zongedroogde tomaatjes, verschillende kruiden én haar favoriet voor bij de stamppot: Vegafit Balletjes.

Wat heb je nodig voor 4 porties?

2 pakjes Vegafit Balletjes
Kilo zoete aardappelen
200 gram boerenkool
8 zongedroogde tomaten, in reepjes
4 el ongezoete plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)
4 el olijfolie
Sojasaus of tamari, naar smaak
Paprikapoeder, naar smaak
Chilipoeder, naar smaak
Zout & peper, naar smaak
Zaanse mosterd, voor erbij

Wat ga je doen?

  1. Was de zoete aardappelen en snijd het in blokjes. Ik schilde de aardappels niet, maar dat mag je natuurlijk doen
  2. Kook ondertussen wat water voor de zoete aardappels.
  3. Kook de zoete aardappels voor ongeveer 10-15 minuten in een grote pan. Daarna moeten zij zacht zijn.
  4. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in reepjes.
  5. Giet de zoete aardappels af en bewaar 1 kopje met kookvocht.
  6. Schenk het kopje kookvocht over de zoete aardappels in de pan. Voeg de amandelmelk, de sojasaus, de olijfolie en de kruiden toe.
  7. Voeg de boerenkool toe aan de pan.
  8. Prak alles met een stamper tot het een goed gemixte stamppot is.
  9. Schep de zongedroogde tomaten door de stamppot.
  10. Proef of de stamppot goed op smaak is. Je kunt altijd meer sojasaus en/of kruiden toevoegen.
  11. Serveer met Zaanse mosterd en met de gebakken vegan balletjes.
  12. Eet smakelijk!

Stamppot Vegan BalletjesStamppot Vegan Balletjes