Vegan mini burger met huisgemaakte BBQ-saus 

Ingrediënten voor burger:

  • 8 mini burger broodjes
  • 1 pakje gehaktschijf Vegafit
  • Vegan kaas
  • Gebakken uitjes

Ingrediënten voor saus:

  • 1 teentje knoflook
  • 200g ketchup
  • 4 el bruine suiker
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 el appelazijn
  • 1 el HP saus
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl cayennepeper

Bereidingswijze:

  1. Begin met het bereiden van de saus. Begin hier uiterlijk een één uur voordat je het wil gaan gebruiken mee. Pak een steelpannetje. Pers de knoflookteentjes boven de pan en voeg alle ingrediënten voor de saus toe in de pan.
  2. Breng de saus aan de kook en laat ongeveer 15 minuten inkoken. Roer af en toe goed door.
  3. Als de saus is ingekookt kun je de saus in een bakje doen en laten afkoelen.
  4. Voordat je gaat beginnen met het bakken van de gehaktschijf verwarm je de oven voor zoals vermeld staat op de verpakking.
  5. Als de saus is afgekoeld kun je beginnen met het bereiden van de miniburger. Bak de gehaktschijf 4 minuten op middelhoog vuur in de pan.
  6. Snij vervolgens de gehaktschijf in vier gelijke stukken. De losse stukjes kun je weer opnieuw in de pan leggen met op elk stukje een plakje vegan kaas. Bak de gehaktschijf op laag vuur gedurende 4 minuten, zodat de kaas een beetje kan smelten. Bak in de tussentijd de mini burger broodjes in de oven zoals vermeld staat op de verpakking.
  7. Als de broodjes en de burgers klaar zijn kun je beginnen met opmaken. Besmeer de onderste helft van het broodjes met de saus. Vervolgens plaats je de burger op het broodje en bestrooi je deze met gebakken uitjes.
  8. Als laatste stap kun je naar wens nog wat extra saus toevoegen.