Vega(n) producten voor foodservice

In Nederland kiezen steeds meer mensen er bewust voor minder vlees te eten, ook als ze uit eten gaan. Een term die we steeds vaker horen is flexitariër. Dit zijn mensen die 1 à 2 dagen per week geen vlees eten, op dit moment is dit 50 à 60% van de Nederlandse bevolking. Het horeca en foodservice assortiment van Vegafit speelt hier op in. Wij bieden de keuze uit diverse plantaardige alternatieven voor vlees. Een voorbeeld hiervan is de vegan steak. In onze producten zijn geen dierlijke eiwitten verwerkt. Wist je dat een derde van de klimaatbelasting ontstaat door de productie van voedsel? Hierin spelen dierlijke producten een grote rol. Indien je kiest voor plantaardige alternatieven is dit dus ook beter voor het milieu.

Welke producten bieden wij?

Ons  assortiment bestaat uit diverse conventionele en biologische producten die tarwe- en soja-eiwit als basis hebben. Vegafit heeft vier concepten ontwikkeld:

  • Vegetarisch: op basis van tarwe-eiwit
  • Veganistisch: op basis van tarwe-eiwit en aardappeleiwit, zonder toevoeging van dierlijke producten
  • Biologisch vegetarisch: op basis van biologische soja
  • Biologisch veganistisch: op basis van biologische soja, zonder toevoeging van dierlijke producten.

Soja is gemaakt van bonen (peulvruchten) die afkomstig zijn van de sojaplant. Soja stabiliseert de suikerspiegel en de eiwitproductie. Daarnaast bevat het veel onverzadigde vetten en omega 6. Naast een overheerlijke biologische steak kunt u bij ons ook terecht voor biologische groenteballetjes, nuggets, schnitzel, rulgehakt, wokreepjes en nog veel meer. Vegafit voorziet in de groeiende vraag naar alternatieven voor vlees. We zijn op dit moment ook bezig met de ontwikkeling van meer producten met plantaardige eiwitten.

We bieden onze producten voor horeca en foodservice aan in 4kg dozen, de conditie is bevroren. Onze producten zijn verkrijgbaar bij VHC Jongens, maar er zijn ook mogelijkheden om deze bij een grote afname direct bij ons te bestellen.

Wilt u meer weten over onze producten of heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust, onze accountmanager Malte Hausmann zal dan contact met u opnemen.

Accountmanager Malte


Neem contact met ons op

Gemakkelijk & snel antwoord