Waar komt biologisch vlees vandaan?

Biologisch vlees komt van boerderijen waar dieren biologisch gehouden worden. De leefomstandigheden voor de dieren zijn vele malen beter dan in de vee-industrie. De dieren hebben meer leefruimte, mogen naar buiten en vervelende ingrepen zoals het verwijderen van de staart bij biggen is verboden. Ook wordt er zelden antibiotica gebruikt.

Hoe wordt biologisch vlees geslacht?

Dieren die biologisch worden gehouden worden op humane wijze geslacht. Dit gebeurt zo stressvrij mogelijk en met respect voor het dier. Zowel voor het dier als de kwaliteit van het vlees is het van belang om correct en zorgvuldig te werken. De wet schrijft voor dat een dier verdoofd dient te zijn voordat het geslacht wordt. Ook het verdoven dient zo min mogelijk pijn en stress te veroorzaken. De methode van verdoven mag geen schade toebrengen aan de kwaliteit van het vlees. het slachten gebeurt in twee stappen. Het dier wordt verdoofd en aansluitend brengt men een snee aan in de halsslagader. Dit is een pijnloze dood.

Wanneer biologisch vlees?

Vlees is biologisch wanneer de dieren op biologische wijze gehouden worden. Op iedere verpakking van biologisch vlees staat een keurmerk waaruit blijkt dat het om biologisch vlees gaat. Denk aan het Beter Leven of het EKO keurmerk. Er zijn ook producten met het Demeter keurmerk. Dit is afkomstig uit de biologisch-dynamische landbouw. Deze dieren worden nóg natuurlijker gehouden. Voor de mensen die juist op zoek zijn voor een biologisch alternatief voor vlees bent u bij Vegafit aan het juiste adres. Onze producten zijn gemaakt op basis van tarwe-eiwit en soja-eiwit en zijn een gezonde vervanging voor vlees. Van biologische wokreepjes tot aan steaks en nuggets, u vindt het allemaal bij ons. Wij leveren aan supermarkten, restaurants, ziekenhuizen en de groothandel. Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust.


Neem contact met ons op

Gemakkelijk & snel antwoord