Waar staat biologisch voor?

Biologisch heeft te maken met de wijze waarop voedsel geproduceerd wordt. Gewassen en dieren die op biologische wijze gehouden worden behoren aan strenge regels te voldoen. Milieu en dierenwelzijn zijn hierbij de belangrijkste pijlers. Voor producten die op biologische wijze tot stand komen worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Gewassen worden dus niet bespoten. Dieren die op natuurlijke wijze gehouden worden krijgen eten dat van nature geschikt voor ze is, dus geen genetisch gemodificeerde soja- of maĆÆssoorten. Producten die biologisch zijn herkent u aan de keurmerken.

Waarom kiezen voor biologisch voedsel

Mensen kiezen voor biologisch voedsel vanwege het feit dat de productie ervan minder belastend is voor het milieu en de voeding vaak gezonder is, het is immers niet genetisch gemanipuleerd. Een andere belangrijke reden is uiteraard dierenwelzijn. Dieren die op biologische wijze gehouden worden hebben een beter leven. Ze beschikken over meer vrijheid, krijgen de tijd om te groeien en eten wat goed voor ze is. Vaak is biologisch voedsel wel wat duurder. Dit komt door de manier waarop ze geleefd hebben. Het biologisch voer voor de dieren is bijvoorbeeld duurder dan gewoon voer. Voor groenten geldt dat de kosten hoger zijn doordat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen.

De biologische producten van Vegafit

Voor vegetariƫrs, veganisten of mensen die gewoon eens iets anders willen eten dan vlees biedt Vegafit een ruim assortiment vlees vervangende alternatieven. Deze zijn gemaakt op basis van tarwe- en soja-eiwit. Vegafit laat u genieten zonder vlees. Bekijk ons volledige assortiment direct online. Wij leveren onze producten aan ziekenhuizen, zorginstellingen, restaurants, supermarkten en de groothandel. Wilt u meer weten over ons assortiment of onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op.


Neem contact met ons op

Gemakkelijk & snel antwoord