Waarom biologisch vlees?

De eetcultuur in Nederland is al enige tijd aan het veranderen. Men kiest er steeds vaker voor om minder vlees te eten en vlees te vervangen door andere alternatieven. Er komen meer flexitariërs. Dit zijn mensen die bewust 1 à 2 dagen per week geen vlees eten. Als mensen wel vlees eten gaat de voorkeur vaak uit naar biologisch vlees. Dit is vlees van dieren die gevoed en gehouden worden op natuurlijke wijze. Op een biologische boerderij krijgen dieren voedsel dat van nature voor ze geschikt is. Dit betekent geen genetisch gemodificeerde soja- of maïssoorten. Ook dieren die van nature geen vlees eten wordt geen gemalen vlees gevoerd. De voeding is vrij van chemische bestrijdingsmiddelen en bevatten daardoor minder schadelijke chemicaliën.

Waar moet biologisch vlees aan voldoen?

In Nederland krijgt biologisch vlees dat aan de Europese regels van veeteelt voldoet het EKO-keurmerk. Dit wordt afgegeven door SKAL. Dit is een bedrijf die regelmatig bij veehouderijen en andere organisaties controles uitvoert. Andere mogelijke keurmerken zijn:

  • Beter Leven Keurmerk
  • Demeter
  • Label rouge
  • Milieukeur
  • Scharrelvlees

De biologische producten van Vegafit

Naast liefhebbers van biologisch vlees, zijn er ook steeds meer mensen die vlees gedeeltelijk of helemaal uit hun dagelijkse voedingspatroon halen. Vegafit heeft hier een speciaal assortiment voor samengesteld, namelijk vegetarische, veganistische, biologisch vegetarisch en biologisch veganistische producten. Wij voorzien met de vier vegetarische concepten in een steeds groter wordende vraag naar plantaardige alternatieven voor vlees. In ons assortiment vindt u nuggets, groenteburgers, wokreepjes, schnitzels, steaks en nog veel meer. De veganistische producten zijn gemaakt op basis van biologische soja. Dit is 100% plantaardig, er worden dus geen dierlijke ingrediënten aan toegevoegd. Wij leveren onze producten aan ziekenhuizen, zorginstellingen, restaurants, supermarkten en de groothandel. Wilt u meer weten over ons assortiment of onze werkwijze? Bel of mail ons gerust, onze specialistische medewerkers staan u graag te woord.


Neem contact met ons op

Gemakkelijk & snel antwoord