Waarom biologisch?

Biologisch eten wordt steeds populairder, maar waarom? Jaren geleden verkochten alleen de kleine en wat alternatievere winkeltjes biologische producten, vandaag is het vrijwel overal verkrijgbaar. Een veel gehoorde reden om biologisch te eten is het feit dat er tijdens de productie geen chemische pesticiden gebruikt worden. Bestrijdingsmiddelen zorgen er wel voor dat er geen beestjes en ziektes in de plant komen, maar de chemische stoffen dringen door in de plant. Hoewel goed wassen van bijvoorbeeld fruit altijd verstandig is, je haalt hiermee de pesticiden niet uit de binnenzijde. De voornaamste reden dat men kiest voor biologisch voedsel is vanwege het milieu en welzijn van de dieren.

Wanneer is voeding biologisch?

Biologisch heeft betrekking op de wijze waarop voedsel geproduceerd wordt. De biologische landbouw en veehouderij kent strenge regels als het aankomt op milieu en dierenwelzijn. Er worden zoals eerder benoemd geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, boeren zetten natuurlijke vijanden in, denk aan vogels. Tijdens de productie wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu en dierenwelzijn. Het bespuiten van gewassen is niet van toepassing, evenals het verwerken van chemische geur-, kleur- en smaakstoffen. Bovendien bevat een biologisch product vaak een keurmerk.

Waar koop ik biologisch?

Zowel in winkels als online is biologisch voedsel te koop. Vegafit heeft een viertal concepten ontwikkeld die inspelen op de veranderende voedselvraag. Zo bieden wij onder andere biologisch vegetarische en biologisch veganistische producten. Dit zijn uitstekende alternatieven voor vlees. Onze producten zijn gemaakt op basis van biologische soja, niet genetisch gemanipuleerd. De soja wordt geproduceerd in Oostenrijk, Zwitserland en Italiƫ. Wij zijn binnen Europa het enige bedrijf dat producten maakt van in Europa geteelde biologische soja. Natuurlijk zijn de producten van Vegafit SKAL-gecertificeerd. Bent u dus op zoek naar lekkere en gezonde vegetarische en biologische producten? Bekijk ons complete aanbod direct online en laat u verrassen. Heeft u vragen? neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.


Neem contact met ons op

Gemakkelijk & snel antwoord