Waarom biologische noten?

Dat noten gezond zijn weet vrijwel iedereen, maar wist u ook dat biologische noten nóg lekkerder en gezonder zijn? Biologische noten worden zo natuurlijk mogelijk gemaakt. Dit betekent dat er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt worden. Dit voorkomt dat er giftige stoffen in uw lichaam komen die wel worden gebruikt bij conventionele teelt. Daarnaast bevatten biologische noten meer voedingsstoffen. Door de natuurlijke verwerking komen noten zo natuurlijk mogelijk bij u thuis of in de winkel. Ook worden er geen genetisch gemanipuleerde producten zoals pesticiden gebruikt, hierdoor behouden noten hun gezonde kwaliteiten.

Biologische noten goed voor het milieu

Biologische noten worden zo geteeld dat er geen gifstoffen te worden gebruikt. Dit is voordelig voor het milieu, de aarde krijgt geen chemische middelen te verduren. Er kan langer op de grond verbouwd worden. Dankzij de biologische productie blijft ook het water zuiverder. Doordat er geen chemische middelen gebruikt worden raakt het water niet vervuild. De omgeving blijft in bloei vanwege het feit dat er geen pesticiden ingezet worden.

Een veranderende eetcultuur

Mensen zijn steeds bewuster bezig met wat ze eten en waar het vandaan komt. Duurzame productie is van belang. Er wordt vaker gekozen voor biologisch voedsel. Ook kiezen mensen er steeds vaker voor bewust geen vlees te eten. Om in deze vraag te voorzien heeft Vegafit vier concepten ontwikkeld:

  • Vegetarisch: op basis van tarwe-eiwit
  • Veganistisch: op basis van aardappeleiwit, zonder toevoeging van dierlijke producten
  • Biologisch vegetarisch: op basis van biologische soja
  • Biologisch veganistisch: op basis van biologische soja, zonder toevoeging van dierlijke producten.

Dankzij onze gezonde en smaakvolle producten is vegetarisch biologisch eten iets om van te genieten. Het vegetarische assortiment is gemaakt op basis van tarwe-eiwit. De veganistische producten zijn tot stand gekomen op basis van soja-eiwit. Wij leveren onze producten aan supermarkten, restaurants, ziekenhuizen en de groothandel. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.


Neem contact met ons op

Gemakkelijk & snel antwoord