Wanneer biologische wijn?

Wijn die biologisch is moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze wijnen worden namelijk met respect voor de natuur geproduceerd, zonder gebruik te maken van chemische middelen en kunstmest. Biologische wijnen zijn puur natuur. Jaren geleden speelde biologische producten nog niet zo’n grote rol in onze maatschappij, dat is tegenwoordig wel anders. Steeds meer mensen zijn zich bewust van het effect van de productie van voedsel op dieren en het milieu. Ze kiezen daarom vaker voor biologische producten.

Waarom biologische wijn

Zoals eerder benoemd zijn er twee belangrijke pijlers om te kiezen voor biologisch voedsel en dat zijn milieu en dierenwelzijn. Alles wat we namelijk consumeren heeft invloed op het milieu. Een derde van de klimaatbelasting ontstaat door het produceren van voedsel. Hierin spelen dierlijke producten een hoofdrol. Vanwege dit gegeven zijn er mensen die nog een stapje verder gaan en af en toe of helemaal geen dierlijke producten meer consumeren. Zij kiezen voor plantaardige alternatieven.

Onze biologisch vegetarische producten

Speciaal om in te spelen op de eetgewoontes die veranderen heeft Vegafit vier concepten ontwikkeld:

  • Vegetarisch: op basis van tarwe-eiwit
  • Veganistisch: op basis van aardappeleiwit, zonder toevoeging van dierlijke producten
  • Biologisch vegetarisch: op basis van biologische soja
  • Biologisch veganistisch: op basis van biologische soja, zonder toevoeging van dierlijke producten.

Al onze producten hebben tarwe-eiwit of soja-eiwit als basis. Ons assortiment is zeer uitgebreid en bestaat uit smaakvolle producten voor een breed publiek. Bent u enthousiast geworden over de voordelen die plantaardige voeding te bieden heeft? Bekijk ons uitgebreide assortiment dan direct online. Wilt u meer weten over onze producten of heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust.


Neem contact met ons op

Gemakkelijk & snel antwoord