Wanneer is brood biologisch?

Brood is een graanproduct. Vaak is het gemaakt van tarwemeel, water of melk, rijsmiddel en zout. Brood is onder te verdelen in grootbrood, kleinbrood en gevuld brood. Daarnaast zijn er nog speciale soorten brood als stokbrood. Biologisch brood word gemaakt van meel van biologisch geteeld graan. Voor de productie van het graan worden geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Brood is biologisch als het minstens 95% biologische ingrediƫnten bevat.

Waarom biologisch brood?

Bij elk biologisch product wordt tijdens de productie ervan rekening gehouden met het milieu en dierenwelzijn. Er zijn talloze redenen waarom mensen kiezen voor biologische producten, zoals biologisch brood. We zetten een aantal redenen op een rijtje:

  • Geen bestrijdingsmiddelen gebruikt
  • Meer voedingsstoffen
  • Niet genetisch gemanipuleerd
  • Kleinschalige landbouw beter voor de samenleving
  • Lagere waterwinningskosten
  • Productie minder invloed klimaatbelasting

Het is niet zo dat biologisch brood beter is voor de gezondheid. Zowel gewoon als biologisch brood bevatten belangrijke voedingsstoffen. Eet u biologisch brood, let dan op uw jodiuminname. Voor gewone broden gebruikt men vaak bakkerszout, dit is een bron van jodium. Bakkers gebruiken voor biologisch brood meestal zeezout. Hier zit minder jodium in.

Waar koop je biologisch brood

Zowel bij de bakker als supermarkt is biologisch brood vaak verkrijgbaar. Er zijn ook natuurwinkels waar veel biologische en natuurlijke producten verkrijgbaar zijn. Bent u op zoek naar meer lekkere en verantwoorde biologische producten? Vegafit biedt een ruim assortiment biologisch vegetarisch en biologisch veganistische producten. Deze producten zijn met respect voor de natuur geproduceerd. De eetcultuur is steeds meer aan het veranderen, wij voorzien in een groeiende vraag naar gezonde vervangers voor vlees. Wij doen geen concessies als het aankomt op smaak en beleving. Heeft u een vraag over ons assortiment of de productie ervan? Bel of mail ons gerust, we vertellen u er graag meer over.


Neem contact met ons op

Gemakkelijk & snel antwoord