Wanneer is honing biologisch?

Honing mag pas biologisch genoemd worden wanneer deze op biologische wijze geproduceerd wordt. Deze honing komt uit gebieden waar in een straal van 5 tot 7 kilometer geen industrie, snelwegen of niet-biologische landbouw voorkomen. De bijen halen de nectar uit echte natuurgebieden en niet-genetisch gemanipuleerde planten. In plaats van te overwinteren op water met geraffineerde suiker, overwinteren ze op hun eigen honing. De honing heeft hierdoor een uitgesproken smaak.

Waarom biologische honing?

In biologische honing zitten voedingsstoffen die erin horen te zitten, dit komt omdat de honing onbewerkt en onverhit is. Deze honing bevat essentiƫle enzymen, mineralen, antioxidanten en vitamine B. Biologische honing kan tevens voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Denk aan een verkoudheid of keelpijn. Als anti-schimmel zet men ook vaak honing in of wat dacht u van een gezichtsmasker! Honing heeft een ontstekingsremmende werking.

Biologische producten Vegafit

De vraag naar biologisch, maar ook plantaardige voeding neemt de afgelopen jaren steeds meer toe. Om hier op in te spelen heeft Vegafit vier concepten ontwikkeld:

  • Vegetarisch: op basis van tarwe-eiwit
  • Veganistisch: op basis van aardappeleiwit, zonder toevoeging van dierlijke producten
  • Biologisch vegetarisch: op basis van biologische soja
  • Biologisch veganistisch: op basis van biologische soja, zonder toevoeging van dierlijke producten.

Soja komt van de sojaplant. Wist u dat soja er bekend om staat de suikerspiegel te stabiliseren? Tevens bevat het veel onverzadigde vetten en omega-6. Wij bieden diverse alternatieven voor vlees. Van steaks tot aan burgers en nuggets. Wilt u meer weten over onze producten of heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust.


Neem contact met ons op

Gemakkelijk & snel antwoord