Wanneer is kip biologisch?

Als kip voldoet aan de Europese regels van veeteelt het EKO-keurmerk, mag het biologisch genoemd worden. SKAL geeft dit keurmerk af. Dit bedrijf controleert regelmatig veehouderijen en andere organisaties. Daarnaast zijn er nog een aantal keurmerken die aantonen dat het om biologische kip gaat:

  • Beter Leven Keurmerk
  • Demeter
  • Label rouge
  • Milieukeur
  • Scharrelvlees

Waar koop je biologische kip

In vrijwel iedere supermarkt kunt u biologische kip kopen. Daarnaast zijn er vandaag de dag vele kleinere biologische winkels te vinden. U kunt de keurmerken op de verpakking checken om te kijken waar het vlees aan voldoet. De term biologisch heeft betrekking op de manier waarop voedsel geproduceerd wordt. Als het aankomt op milieu en dierenwelzijn kent de biologische landbouw en veehouderij strenge regels. Bestrijdingsmiddelen worden gemeden. De boer zet natuurlijke vijanden zoals vogels voor gewassen in. Tijdens het productieproces houdt men zoveel mogelijk rekening met milieu en dierenwelzijn. Zo worden er ook geen chemische geur-, kleur- en smaakstoffen verwerkt in de producten.

Het biologische assortiment van Vegafit

Wilt u eens een biologisch en plantaardig product ter vervanging van kip proberen? Maak kennis met het uitgebreide aanbod van Vegafit. Wij hebben een speciaal assortiment samengesteld, namelijk vegetarische, veganistische, biologisch vegetarisch en biologisch veganistische producten. In onze webshop vindt u nuggets, groenteburgers, wokreepjes, schnitzels, steaks en nog veel meer. De veganistische producten zijn gemaakt op basis van biologische soja. Wilt u meer weten over Vegafit? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!


Neem contact met ons op

Gemakkelijk & snel antwoord