Wanneer is melk biologisch

Alleen van boerderijen met een speciaal keurmerk komt biologische melk. De koeien waarvan de melk vandaan komt hebben de mogelijkheid gehad in het weiland te grazen. Tevens krijgen de koeien alleen biologisch voer. Er worden geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. De regels voor het gebruik van antibiotica zijn voor deze koeien nog strikter dan normaal. Alleen als het echt niet anders kan krijgt een koe antibiotica toegediend.

Hoe biologisch is biologische melk?

Is biologische melk gezonder? Dit zou zomaar kunnen volgens wetenschappers uit Polen, Groot-Brittannië, Italië, Griekenland, Noorwegen, Zwitserland en Turkije is dat weleens mogelijk. Zij legden 196 studies naast elkaar, hierbij werd er vooral gelet op de verschillen in voedingswaarden. Ze concludeerden dat biologische melk meer omega-3 en omega-6 vetzuren bevat. Ook was het ijzergehalte en vitamine E hoger. Daartegenover staat wel dat gewone melk meer jodium en selenium bevat.

Maak kennis met Vegafit

Naast biologische dranken zijn er ook vele opties om biologisch te eten. Nog een stapje verder? Maak kennis met het biologisch vegetarische assortiment van Vegafit. Wij produceren volledig plantaardige producten ter vervanging van vlees. Van biologische wokreepjes, steaks, falafel, nuggets en groenteburgers tot aan complete BBQ pakketten. Wij gebruiken hiervoor alleen de beste ingrediënten zoals tarwe- en soja-eiwit. Bekijk ons volledige assortiment direct online. Vegafit levert haar producten aan ziekenhuizen, zorginstellingen, restaurants, supermarkten en de groothandel. Bent u benieuwd naar onze werkwijze of heeft u een vraag over ons assortiment? Neem gerust contact met ons op.


Neem contact met ons op

Gemakkelijk & snel antwoord