Wanneer is vis biologisch?

Over biologische vis kunnen veel misverstanden verstaan. Wilde vis is namelijk nooit biologisch. Gekweekte vis is niet wild, maar kan juist wel weer biologisch zijn. Termen als biologisch en duurzaam lijken op elkaar, maar zijn niet hetzelfde. Vis is biologisch gekweekt of duurzaam gevangen. De term biologisch is wettelijk beschermd. Vis mag alleen biologisch genoemd worden indien het aan de wettelijk gestelde voorwaarden voldoet. Als het op biologisch gekweekte vis aankomt worden de vissen op kleinere schaal en met minder vissen tegelijk gekweekt. Daarnaast komt er geen antibiotica aan de kweek te pas.

Duurzame vis

Om in de toekomst ook van vis te genieten moet er voldoende vis in de zee achterblijven. Door het kopen en eten van duurzame vis draagt u bij aan de bescherming van de natuur onder water. Voor duurzame visserij is het van belang dat alleen volwassen vissen worden gevangen. Vissers bereiken dit door bepaalde netten te gebruiken tijdens het vissen, zodat kleine visjes niet worden meegenomen. Een ander belangrijk aspect is het zo min mogelijk aanbrengen van schade aan de zeebodem en het naleven van de wetten die gelden.

Biologische vissticks

Bent u een liefhebber van vis, maar wilt u ook wel eens een alternatief proberen? Maak kennis met het assortiment van Vegafit. Wij bieden 100% plantaardige vissticks. Tijdens de productie maken we geen gebruik van dierlijke eiwitten. Naast biologische vissticks beschikken we over nog veel meer lekkere producten. Wij hebben namelijk ook heerlijke biologische steaks, wokreepjes, balletjes, falafel, groenteburgers en braadworst in ons assortiment opgenomen. Wilt u meer weten over de werkwijze van Vegafit of heeft u een vraag over ons assortiment? Neem gerust contact met ons op.


Neem contact met ons op

Gemakkelijk & snel antwoord