Wanneer is koffie biologisch?

Biologische koffie komt tot stand zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. De koffie wordt geproduceerd met zorg voor het milieu. Schade van insecten wordt bestreden door andere insecten in te zetten. Het gebruik van pesticiden is uit den boze. Dankzij het feit dat er geen chemische middelen worden ingezet heeft dit een positieve uitwerking op de kwaliteit van de koffie. Het bevat meer mineralen en is rijk aan antioxidanten. Biologische koffie is te herkennen aan het keurmerk.

Waarom is biologische koffie duurder?

Dit komt doordat de opbrengst vaak minder is dan wanneer er wel gebruik wordt gemaakt van bestrijdingsmiddelen. Hiertegenover staat dan wel de betere smaak en dat het milieu meer wordt ontzien door de duurzame landbouw. Een ander opvallend gegeven is dat biologische koffie minder cafeïne bevat dan reguliere koffie. Ideaal voor mensen die graag ’s avonds nog een bakje drinken.

Biologisch vegetarisch

Bent u een voorstander van biologische producten? Maak dan eens kennis met het biologisch vegetarische assortiment van Vegafit. Wij bieden de lekkerste alternatieven voor vlees, zonder concessies te doen wat smaak betreft. Onze producten zijn gemaakt op soja basis. De soja wordt geproduceerd in Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Vegafit is binnen Europa het enige bedrijf dat producten maakt van in Europa geteelde biologische soja. Bent u dus op zoek naar lekkere en gezonde vegetarische en biologische producten? Bekijk ons complete aanbod direct online en laat u verrassen. Indien u meer wilt weten over onze werkwijze of vragen heeft over ons assortiment, bel of mail ons gerust.


Neem contact met ons op

Gemakkelijk & snel antwoord