Wanneer zijn eieren biologisch?

De meest diervriendelijkste eieren zijn biologische eieren. Deze kippen worden zo natuurlijk mogelijk gehouden. Ze beschikken over veel ruimte, hebben een uitloop naar buiten en krijgen biologisch voer. Dankzij het uitgebalanceerde voer zijn de kippen gezond en dit komt ook de smaak van het ei ten goede. Ook de wei waarin de kippen lopen wordt biologisch bewerkt, geen chemische middelen of kunstmest dus. Een biologisch ei is te herkennen aan de code, deze begint met een 0. Biologische eieren in de supermarkt hebben het EKO-keurmerk en/of een Beter Leven logo van de Dierenbescherming.

Waarom biologische eieren

Bij biologische producten wordt altijd rekening gehouden met het milieu en dierenwelzijn. Er zijn diverse redenen waarom men kiest voor biologische eieren of andere biologische producten. We zetten een aantal redenen op een rijtje:

  • Geen bestrijdingsmiddelen gebruikt
  • Meer voedingsstoffen
  • Niet genetisch gemanipuleerd
  • Kleinschalige landbouw beter voor de samenleving
  • Lagere waterwinningskosten
  • Productie minder invloed klimaatbelasting

Biologisch plantaardige producten

Men kiest steeds vaker voor biologisch eten. Daarnaast zien we een toenemende vraag naar plantaardige voeding. Om in de spelen op de vraag naar gezonde vervangers van vlees, hebben wij vier verschillende concepten ontwikkeld. Een zeer belangrijk basis ingrediƫnt dat wij gebruiken voor onze producten is biologisch geteelde GMO-vrije soja. Bij Vegafit vinden we duurzaamheid belangrijk, daarom gebruiken we zo veel mogelijk lokaal geproduceerde grondstoffen. Wij doen geen concessies als het aankomt op smaak en beleving. Heeft u een vraag over ons assortiment of de productie ervan? Bel of mail ons gerust.


Neem contact met ons op

Gemakkelijk & snel antwoord